marker small03Placeta davant l'estació


“Hi ha veritat veritable, i es troba en el cor de totes les coses quan aquestes, siguin persones, animals, objectes naturals o creació artística (allò natural transcendit), tenen harmonia, això és, vibració i serenor (guerra i pau) a la vegada”

Josep Albertí. Per què vivim?


El nom del carrer de Santa Teresa es troba documentat des de mitjan segle XIX, però aquesta via es començà a configurar al principi d’aquell segle, a partir del Molí de Vent de Baix (actual parc de les Eres), per comunicar l’antic escorxador. Quan es va construir l’estació de tren i es va inaugurar la línia del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona, l’any 1892, aquest carrer es va prolongar a l’est fins al carrer Gravina, passant pels carrers d’en Cúbias i Ortiz de la Vega.

 

Acàcies. 1976.

Acàcies. 1976. Oli/tela. 92 x 73 cm.
Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols. 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Rosa M. Rourich i Núria Almar.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu

ITINERARI EL SANT FELIU DE JOSEP ALBERTÍ

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos