marker small11C/ del Mall, 14 - La casa on va néixer Gaziel. Abans C/ del Mai, 8


“Quan ja començava a fer forolla, casat i amb un fill (el meu pare), conjuminà amb un belga una operació en gran escala, que representava per a ell tota la petita fortuna afanyada. El belga va fallir i morí del disgust; i el meu avi [...] se’n tornà a Sant Feliu –tan escurat, que, de moment, per a poder fer bullir l’olla familiar hagué de desempolsar el seu vell fiscorn i enrolar-se, altre cop, a la cobla de vent que feia ballar els ganxons a la Sala d’en Roca”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol Història d’un racó de món
Apartat Època contemporània
p. 36


Records de l’avi patern. Gaziel ens explica les anècdotes que va viure el seu avi patern, un taper que va viatjar arreu del món per fer fortuna com a fabricant i comerciant de suro.

Per llegir més fragments

 

Bullint el suro en una fàbrica

Bullint el suro en una fàbrica de Sant Feliu de Guíxols, 1925
AMSFG. Col·lecció Municipal d’Imatges (Autor: Ricard Mur).

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos