marker small09C/ Estret, 19-21 - Podria ser aquí on hi havia la botiga del barber-herbolari


“Abans de tombar el cantó del carrer Estret on s’obria la seva porta, les aromes que es desprenien d’aquella botiga balsàmica us embolcallaven d’essències silvestres i medicinals. No tenia més que un mig aparador encongit; però s’hi amuntegaven una pila de saquets ventruts, amb herbes remeieres, collides a bosc, que guarien tots els mals de la humanitat senzilla; i enmig hi destacava un enorme bocal de sangoneres vives, que de vegades semblaven a punt d’esclatar, de tan inflades i lluents, i de vegades penjaven de la paret interior del vidre, arrugades i pansides, com pelleringues mortes ”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol El Sant Feliu vuitcentista
Apartat Botigues i botiguers
p. 59


Barber-sagnador-arrencaqueixals-i-herbolari. Antigament els comerços passaven de pares a fills durant generacions. De totes les botigues, Gaziel recorda un establiment ben peculiar que hi havia al carrer Estret.

Per llegir més fragments

 

Casa Mapa

Casa Mapa, al xamfrà del carrer Anselm Clavé amb la rambla Vidal, als anys 20
AMSFG. Col·lecció Espuña-Ibáñez (Autor: desconegut).

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos