marker small18Carrer Girona


“Una altra botiga famosa, per bé que d’un caire molt diferent , era la “sombrerería” del senyor Palacios, àrbitre de les elegàncies masculines locals [...] amb les seves capses ovalades, de cartolina ferma, blanca i llustrosa, que semblaven vagament caravel·les, plenes dels magnífics capells que llavors els burgesos portaven: de copa alta, de mitja copa i de copa corrent o bimba; de castor, de vellut, de feltre, de teixit de palla i de bresca de pallassó; els Borsalino, els Frègoli, els de fantasia, els de dol”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol El Sant Feliu vuitcentista
Apartat Botigues i botiguers
p. 57


“Sombrerería” del senyor Palacios. Es tractava d’una botiga de barrets que era un referent per als qui volien vestir a la moda. També feia camises a mida i venia complements com corbates i plastrons i bastons de tota mena de fustes i amb empuyadures ricament decorades.

Per llegir més fragments

 

Ruta Gaziel

Carrer de la Processó cantonada Girona.
AMSFG. Col·lecció Agustí Roldós.

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos