marker small12C/ de Girona, 7 - L'edifici del taller de cotxes.


“El Teatre Goula, successor del de ca l’Alsina, era ja una altra cosa. Es trobava a la carretera de Girona, a mà esquerra sortint de la vila, en un local que havia estat la sala de ball, anomenada la Sala d’en Roca. El pati del teatre s’obria a dalt d’un primer pis on calia pujar per una escala estreta i costeruda. La galeria o galliner era com un balcó volat [...] El teló de boca, pintat de grans cortinatges pesants, amb cordons i borles de fils d’or, tenia en el centre figures al·legòriques, que sostenien un filacteri amb aquests mots: Instruie (sic), Divierte y Corrige”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol Progrés i divertiments
Apartat Els vells teatres i sales guixolencs
p. 235


El Teatre Goula. Gaziel evoca la primera vegada que els seus pares el van dur al teatre, quan encara era un infant, a veure la representació de l’obra Los sobrinos del capitan Grant al Teatre Goula.

Per llegir més fragments

 

Confluència de la carretera de Girona amb el carrer del Mall

Confluència de la carretera de Girona amb el carrer del Mall, cap al 1920
AMSFG. Col·lecció Municipal d’Imatges (Autor: Luciano Roisin).

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos