marker small12El llegat de les emprenedores - Concepció Gispert Sabater

Rambla Vidal: domicili de Concepció Gispert.


 Davant de la casa de la Conxita de Londres, cada dimecres a primera hora del matí, es formava una cua de persones que esperaven que se’ls donés pa amb xocolata i un ral.

Concepció Gispert Sabater (benefactora)
(Sant Feliu de Guíxols 1854 - 1933)

 

gispert01De ben petita va viure a Londres (Anglaterra) ja que el seu pare havia establert un negoci de filatures a Greenwich. Fou educada de manera estricta i severa en una escola victoriana de l’època. L’any 1876 es va establir a Sant Feliu de Guíxols arran del seu matrimoni amb Josep Llorens, industrial surer ganxó. A causa de la seva manera de fer i del seu estil va ser anomenada la Conxita de Londres. Va presidir diferents juntes locals femenines de beneficència i de suport a les víctimes de les guerres de l’Àfrica. També va destacar per la seva tasca com a membre de la secció femenina de l’associació local de la Creu Roja Espanyola. En reconeixement al seu esforç, l’11 de maig de 1920, la mateixa reina Victòria Eugènia li va concedir el diploma i la medalla de segona classe del Mèrit Civil del Regne.


Font: Bussot, Gerard. Gent d’un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 [401 apunts biogràfics].
Sant Feliu de Guíxols: Ajuntament, 2011, p. 182 - 183

 

SIAD logo-arxiu

ITINERARI EL LLEGAT DE LES EMPRENEDORES

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos