Document núm. 6

Aquesta breu anotació va aparèixer dins una crònica més ampla sobre l’activitat creativa dels compositors catalans. Es refereix a una obra inspirada en Mar i cel d'Àngel Guimerà que potser va quedar inacabada o bé que Juli Garreta no va arribar a estrenar. No es pot descartar, tampoc, que aquest material adoptés finalment un altre títol. És interessant que el cronista anomeni «notable sinfonista» a Garreta, quan tot just havia estrenat a Barcelona Impressions Simfòniques encara no feia un any.

[...] El maestro Garreta está trabajando desde hace tiempo en un poema sinfónico que se titula Said, el protagonista de la genial obra de Guimerá.

Esta noticia escueta, para quienes conozcan el talento y hayan saboreado la inspiración del maestro Garreta, es una promesa que no necesita comentarios.

Que llegue pronto al público esa nueva obra del notable sinfonista catalán, es lo que deseamos.

Marcos Jesús Bertrán, «Nuestros músicos. Más noticias», La Vanguardia (6-IX-1908:6-7).


Font: Juli Garreta (1875 - 1925) Catàleg de l'obra musical
Joan Gay i Puigbert, Joaquim Rabaseda i Matas, Marisa Ruiz i Magaldi - 2014

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos