Frisança (1907)

Versió per a piano de la sardana del mateix nom. Durant la primavera de 1908 Garreta la va enviar, juntament amb altres sardanes, a pianistes com Joaquim Malats o Alexandre Ribó, per promoure-les i buscar-hi sortida en el repertori de concert. Les cartes d’aquests pianistes a Garreta mostren com Frisança és la sardana per a piano més destacada pels corresponsals. Anys més tard, el pianista polonès Mieczyslaw Horszowski va interpretar-la, juntament amb altres sardanes per a piano de Garreta, en la vetllada musical organitzada per Pau Casals a la seva residència de Sant Salvador a finals d'agost de 1912, quan Garreta i el violoncel·lista es van conèixer personalment. Pau Casals també apreciava especialment aquesta sardana i la tocava al piano sovint, tot i que mai en públic. Hi ha indicis que Garreta podria haver-ne fet una versió per a piano a quatre mans el 1919.


 

 

Fitxa Tècnica

Estructura formal: curts (35 compassos); llargs (70 compassos).

Tonalitat: sol menor.

Instrumentació: (Pno).

 

Partitures

EDICIÓ IMPRESA 01 (AMSFG - Fons Josep Gravalosa i Geronès)

12228-01-01

 

EDICIÓ IMPRESA 02 (AMSFG - Fons Enric Figueras)

EF926-01-01

 

Altres fonts musicals

 

Per a saber-ne més

Concerts: 

Enregistraments: 

Edicions impreses: Foment de la Sardana (1907), Revista Gerió (1925).

Arxius: ACB (Fons Sants Sagrera), AMG (Fons Josep Grahit), ANC (Fons Orquestra Pau Casals, Fons Pau Casals), AMSFG (Fons Josep Gravalosa i Geronès, Fons Enric Figueras), BNC (Fons Josep Font i Palmarola).

Documents: doc. núm. 5.

Premsa: GRO (15-VII, 1-VIII-1925), LAM (26-VII-1919:3), LCH (20-XI-1907:2).

Sigles utilitzades.


Juli Garreta (1875 - 1925) Catàleg de l'obra musical
Joan Gay i Puigbert, Joaquim Rabaseda i Matas, Marisa Ruiz i Magaldi - 2014

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos