marker small11El llegat de les emprenedores - Glòria Miranda Vidal

Farmàcia Ruscalleda: carrer Major.


 Edifici modernista edificat l’any 1909 a partir d’un projecte de l’arquitecte General Guitart. Anteriorment havia estat la casa de la vídua Sabater.

Glòria Miranda Vidal (farmacèutica)
(Tarragona 1915 - Sant Feliu de Guíxols 2010)

 

miranda02Batejada a Tarragona, passà la seva infantesa a Sant Feliu de Guíxols. L’any 1930, aleshores tenia setze anys, es va matricular a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Fou distingida pel Rectorat Universitari de Catalunya com a universitària més destacada del curs acadèmic 1933-1934 i li fou concedida la beca de la Fundació Marquès de Carulla, que anteriorment s’havia anomenat beca de Martínez Anido. Es va llicenciar en Farmàcia amb només 19 anys. Durant la Guerra Civil es traslladà a Mataró i, després del conflicte, tornà a Sant Feliu de Guíxols, on treballà en el laboratori de la farmàcia Ruscalleda, propietat del seu marit Narcís Ruscalleda. Posteriorment es dedicaria a la docència, impartint classes de ciències naturals, física i química a l’Institut Nacional de Batxillerat Sant Elm, anteriorment anomenat Liceu Abat Sunyer.


Font: Bussot, Gerard. Gent d’un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 [401 apunts biogràfics].
Sant Feliu de Guíxols: Ajuntament, 2011, p. 275

 

SIAD logo-arxiu

ITINERARI EL LLEGAT DE LES EMPRENEDORES

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos