Griselda (1907)

Versió per a piano de la sardana del mateix nom. Dedicada probablement a la pianista Clotilde Grau, mare de Josep Grahit, a qui Garreta havia enviat anteriorment versions pianístiques de les sardanes L’aubada, Somni dolç i Somni gris. El setembre de 1912 Garreta la va enviar a Pau Casals, juntament amb Llicorella, Pedregada, Nydia, Maria, Primavera i La rosella. El pianista polonès Mieczyslaw Horszowski va preparar Griselda per estrenar-la en concert. Tot i això, no es té notícia que arribés a interpretar-la en públic. Vegeu també la versió per a conjunt instrumental


 

 

Fitxa Tècnica

Estructura formal: curts (29 compassos); llargs (73 compassos).

Tonalitat: si bemoll major.

Instrumentació: (Pno).

 

Partitures

EDICIÓ IMPRESA 01 (AMSFG - Fons Josep Gravalosa i Geronès)

12225-01-01

 

Altres fonts musicals

 

Per a saber-ne més

Concerts: 

Enregistraments: 

Edicions impreses: Foment de la Sardana (1907).

Arxius: ACB (Fons Sants Sagrera), AMG (Fons Josep Grahit), ANC (Fons Orquestra Pau Casals, Fons Pau Casals), AMSFG (Fons Josep Gravalosa i Geronès).

Documents: doc. núm. 8.

Premsa: DDG (1-X-1907:6).

Sigles utilitzades.


Juli Garreta (1875 - 1925) Catàleg de l'obra musical
Joan Gay i Puigbert, Joaquim Rabaseda i Matas, Marisa Ruiz i Magaldi - 2014

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos