Barris de Sant Feliu de Guíxols

 

L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA JOSEP ALBERTÍ

Carrer de la Penitència, 10


El desembre de l’any 2013 s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica Josep Albertí a la planta baixa de la Casa Albertí, situada al número 10 del carrer Penitència de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta mostra té caràcter permanent i ve a ser la cloenda de l’Any Albertí, durant el qual s’ha commemorat el centenari del naixement d’un dels artistes més carismàtics que ha tingut la ciutat. Ha estat organitzada en el marc del Pla de Barris de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb l’assessorament del Museu d’Història i de l’Arxiu Municipal.

Amb aquestes fotografies volem encomanar als visitants l’extraordinària vitalitat d’aquest pintor des del vessant artístic però també des del punt de vista humà. S’han reunit 28 imatges curosament seleccionades del fons del mateix pintor i del fons d’Alfons Hereu, gestionats a Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, i també del Fons personal de l’il·lusionista Xevi, dipositat a l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. L’exposició s’organitza en cinc àmbits: obertura, a plein air, a l’estudi, pintors i amics, el gran seductor.

expo-alberti01El primer àmbit mostra tres retrats de l’artista a mode de presentació. El nom obertura evoca la seva gran afició pel cant i la música, especialment per l’òpera. A continuació es pot veure Albertí pintant a l’exterior, abocant infinitat de colors en la seva paleta que no deixava de barrejar fins que, com si d’un joc es tractés, enllestia el quadre que havia començat amb el seu estil tan personal, inspirat en l’Expressionisme. Podem observar-lo treballant en el recolliment del seu estudi, recreant aquelles visions de paisatges, escenes o persones que l’havien emocionat, alegrat, estimat, entristit... També podem conèixer “en Pitu”, el personatge popular, sociable i gens discret, comunicatiu i bon conversador, fins i tot l’irresistible seductor. L’Albertí com a amfitrió de les seves exposicions, com a company d’altres pintors, en galeries d’art o fent sortides. L’Albertí noctàmbul, festiu i enamoradís, el pintor amb veu de baríton absolutament fascinat per les dones. L’existència d’Albertí va ser un cant a la vida i la seva vitalitat és la millor cloenda per l’Any Albertí, durant el qual s’ha commemorat el centenari del naixement d’un dels pintors més carismàtics que ha tingut la ciutat.

expo-alberti02

 
ARTICLES RELACIONATS

Josep Albertí Corominas

El Sant Feliu de Josep Albertí

La casa Albertí


Font: Arxiu Municipal Sant Feliu de Guíxols, 2014.

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos