marker small01La llar de Josep Albertí


“La meva pintura és com un arròs al foc, que a la cassola bull i a la taula hi ha d’arribar serè. Quan jo pinto un quadre, n’hi ha un a dins meu que ho fa per mi. Quasi no ho veig, només sento el ritme.”

Josep Albertí


 

Josep Albertí va viure de lloguer en una casa modesta del carrer d’en Cubias, construïda cap al 1900. En aquest domicili hi tenia també el seu taller; per tant, un dels barris en els quals s’inspirà la seva obra va ser el barri de Tueda. D’aquest sector de Sant Feliu de Guíxols va pintar cases, jardins i la mateixa estació de tren, al davant de casa seva. Però, com a pintor expressionista que era, també va trobar motivació en la senzillesa d’allò quotidià i una part dels seus quadres corresponen a detalls i racons de la seva llar.

 

La cuina. 1961

La cuina. 1961. Oli/tela. 60 x 73 cm.
Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols

Josep Albertí pintant al seu estudi.

Josep Albertí pintant al seu estudi, al carrer d’en Cubias el 17 de setembre de 1978
AMSFG. Fons Alfons Hereu Ruax (autor: Alfons Hereu) 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Rosa M. Rourich i Núria Almar.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu

ITINERARI EL SANT FELIU DE JOSEP ALBERTÍ

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos