marker small12Plaça del monestir


“Aquesta força misteriosa que ens empeny a ésser grans –hom no serà mai gran del tot si ha deixat d’ésser del tot infant- és l’atracció, la força o poder immens, infinit de l’Esperit Únic –l’eix de la roda- essència de tota forma de vida”

Josep Albertí. Per què vivim?


Aquest espai es va configurar tal com el coneixem actualment a partir del 1897, que s’enderrocà la muralla del Monestir després de la desamortització dels béns de l’Església per part de l’Estat, a mitjan segle XIX. El nom de la plaça prové de l’existència de l’església i el cenobi benedictí, confirmat pel rei franc Lotari l’any 968. L’edifici del Monestir es va realitzar en fases diferents, de manera que la Porta Ferrada és romànica, però en l’església parroquial predomina l’estil gòtic i la construcció annexa, en canvi, és barroca. El nom de la plaça es va oficialitzar quan va ser utilitzat l’any 1858 pel mestre d’obres Josep Gallart per designar aquest lloc al Pla Geomètric de Sant Feliu.

 

La parròquia. 1955.

La parròquia. 1955. Oli/tela. 73 x 92 cm.
Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Rosa M. Rourich i Núria Almar.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu

ITINERARI EL SANT FELIU DE JOSEP ALBERTÍ

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos