Pastoral (1938)

Instrumentació de l'obra simfònica homònima realitzada per Joan Lamote de Grignon i estrenada el 9 d'octubre de 1938 per la Banda Municipal de Barcelona al Palau de la Música Catalana de Barcelona dins el cicle «Concerts simfònics populars». Es tracta de l'última instrumentació que es va fer d'una obra de Juli Garreta per a l'agrupació instrumental barcelonina. A la partitura es pot seguir el procés de treball de Lamote. A la primera pàgina escriu, entre les veus dels saxofons i les trompes: «començo aquesta partitura el 19 de març de 1938 / podré acabar-la?». Quatre pàgines més enllà, al mateix lloc: «21/3/38 alarma a 19'8 h / sense conseqüencies», nota que informa d'un avís de bombardeig. I a l'última pàgina: «Instrumentació començada el 19 de març de 1938. Acabada el 4 d'Abril del 1938». Es tracta, gairebé, d'un petit diari de guerra.


 

 

Fitxa Tècnica

Estructura formal: moviment únic (411 compassos).

Tonalitat: si bemoll major / sol major.

Instrumentació: (6 Fl, 2 Ob, Ca, PclE, PclA, 2 Cl, 2 Cla, 2 Clb, 2 Fg, Sa) - (Sxs, 2 Sxa, 2 Sxt, 2 Sxb, SxbB) - (4 Tp, 2 TrC, 4 Trb, 3 Bd, 2 Bgt, 2 Bgb, 2 BgbE, BgbB) - (Ti) - (Cb).

 

Partitures

 

 

 

Altres fonts musicals

 

Per a saber-ne més

Concerts: 9-X-1938, 13-XI-1938.

Enregistraments: 

Edicions impreses: 

Arxius: ABM.

Documents: 

Premsa: 

Sigles utilitzades.


Juli Garreta (1875 - 1925) Catàleg de l'obra musical
Joan Gay i Puigbert, Joaquim Rabaseda i Matas, Marisa Ruiz i Magaldi - 2014

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos