marker small04El llegat de les emprenedores - Pilar Casanova Miró

Teatre Auditori Municipal: antigament hi havia el local de l’Ateneu Social.


 L’Ateneu Social va ser creat el novembre de 1905 per iniciativa de mossèn Sants Boada. Aquesta entitat comprà l’Horta d’en Donatiu a Josep M. Vidal, la qual abastava des del Teatre Auditori Municipal fins a l’estació d’autobusos. L’any 1913 s’hi va inaugurar el camp d’esports i, els anys 1914 i 1915, s’hi van edificar la sala-cafè i la sala d’espectacles, projectades per Joan Bordàs.

Pilar Casanova Miró (actriu)
(Sant Feliu de Guíxols 1907 – 1997)

 

casanova01Va debutar com a actriu amb 14 anys, l’any 1921, a l’Ateneu Social. De jove llegí molts autors que interpretà posteriorment als teatres de Sant Feliu de Guíxols: Carles Soldevila, Santiago Rusiñol, Frederic Soler (Serafí Pitarra) o Ignasi Iglésias. Als anys 30 formava part de l’Agrupació Romea i les seves interpretacions li van valer la qualificació de la dama de l’escena guixolenca. Després de la Guerra Civil es va negar a fer teatre en castellà i, per aquest motiu, quedà relegada a l’àmbit local.  L’any 1947 va tornar als escenaris amb l’Esbart Artístic de la Delegación Local i, després, amb Benet Escriba. La seva darrera interpretació va ser la seva participació en la pel·lícula L’home i l’ofici, del realitzador guixolenc Toni Ferrer, l’any 1982.


Font: Bussot, Gerard. Gent d’un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 [401 apunts biogràfics].
Sant Feliu de Guíxols: Ajuntament, 2011, p. 94

 

SIAD logo-arxiu

ITINERARI EL LLEGAT DE LES EMPRENEDORES

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos