marker small13Placeta de Sant Joan, 45 - Abans església de Sant Joan


“Com que la Vila ja tenia, des de començament del mateix segle (1305), un Hospital de pobres [...] l’esglesieta o capella d’aquesta institució popular –situada, a més, al cor de Sant Feliu, i no pas, com la del Monestir, fora murs i més enllà de la riera (sovint infranquejable amb els temporals de l’hivern)-, s’endugué la preferència i l’estimació de la gent. Això despertà el recel dels monjos, i el temple de Sant Joan va convertir-se en un niu de raons entre el Monestir i la Vila”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol Història d’un racó de món
Apartat Lluites amb el monestir
p. 25


El temple de Sant Joan. Al segle XIV l’Hospital de pobres estava situat al carrer de Sant Joan i anava a càrrec de l’Ajuntament, el qual ho concedí als agustinians. Els benedictins no van parar fins que els agustinians van marxar de la Vila.

Per llegir més fragments

 

Vista de l'antiga església de Sant Joan

Vista de l’antiga església de Sant Joan, a principis del segle XX
AMSFG. Col·lecció Santiago Güitó (Autor: desconegut).

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos