marker small14Placeta de Sant Joan


“Les ballaven allí, només a l’hivern, al peu de la carretera de Girona, i no al passeig del Mar, perquè calia cercar redós vila endins, contra el mal temps desfermat a vora de la platja. A l’angle mateix de la façana parroquial i el carrer de Sant Pere, hi havia encastat, a tres o quatre metres de terra, el fester que servia per enllumenar les ballades. La cobla, a dalt de l’empostissat, arrimada a l’església”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol Com vivia la gent
Apartat La fi d’un món
p. 104


Sardanes a la placeta de Sant Joan. Antigament era costum que cap a les 10 del vespre tothom anés a dormir i els carrers quedessin deserts. El silenci es trencava només quan hi havia sardanes a la placeta de Sant Joan, davant de l’antiga església.

Per llegir més fragments

 

Cruïlla de la rambla d'Antoni Vidal amb el carrer Sant Pere

Cruïlla de la rambla Vidal amb el carrer Sant Pere des de la placeta de Sant Joan a finals del segle XIX
AMSFG. Col·lecció Espuña-Ibáñez (Autor: desconegut)

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos