marker small22Rambla del Portalet, 8 - 10


“La diligència era una baluerna massissa, de quatre rodes, dues d’enormes i dues de petites, que trontollava tirada per quatre cavalls o mules, i de vegades cinc, si el temps era rúfol i la carretera enfangada. [...] Els viatgers, a dins, hi anaven enfrontats en dues fileres i asseguts en banquetes paral·leles, de crin folrat de molesquí; i era tan estret l’espai entre elles, que l’entrecuixament, fos com fos, s’imposava amb tot el rigor de les més imperioses lleis físiques”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol El Sant Feliu vuitcentista
Apartat Diligències i tartanes
p. 48


La diligència a Girona. El mitjà de transport habitual entre les poblacions eren les diligències, juntament amb les tartanes. Aquests carruatges avançaven lentament, plens de passatgers i equipatge, tot trontollant per unes carreteres precàries.

Per llegir més fragments

 

Vista de la rambla del Portalet amb la Fonda les Noies a la dreta a principis del segle XX

Vista de la rambla del Portalet amb la Fonda les Noies a la dreta a principis del segle XX
AMSFG. Col·lecció Municipal d’Imatges (Autor: desconegut)

 

PER LLEGIR MÉS

 


Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013
.

logo-arxiu 

ITINERARI UN VOLT PEL SANT FELIU DE GAZIEL

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos