marker small08El llegat de les emprenedores - Rosa Pascual Pascual

Antic Hospital Municipal: carrer Hospital.


 Aquest edifici fou construït entre el 1595 i el 1602. L’emplaçament aleshores era fora de les muralles amb l’objectiu d’evitar malalties contagioses, anteriorment havia estat situat al carrer de Sant Joan. L’edifici que encara es conserva correspon a una reforma realitzada entre els anys 1920 i 1922 segons projecte de Joan Bordàs.

Rosa Pascual Pascual (mestra i benefactora)
(Sant Feliu de Guíxols 1881 - Richmond, Virgínia, Estats Units ?)

 

pascual01De jove es traslladà a París i estudià Filosofia i Lletres a la Universitat de la Sorbona, alhora que es graduava en anglès, francès, italià i alemany. Cap al 1918 es traslladà a Richmond, a l’estat de Virgínia, on treballà com a professora d’idiomes i com a gerent del Departament de Correspondència Estrangera d’una fàbrica de tabac. Els anys 1947, 1952 i 1964 va fer estades a Sant Feliu de Guíxols i Barcelona i va decidir constituir una fundació amb el seu nom per crear i dotar econòmicament unes beques per a estudiants d’electrònica. L’any 1965 el president de la Diputació de Barcelona li concedí la medalla al Mèrit Cultural. Aquell mateix any va fer una important donació a l’Hospital Municipal de la nostra ciutat per a l’adquisició d’una cambra frigorífica i la renovació de tota la cuina.


Font: Bussot, Gerard. Gent d’un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 [401 apunts biogràfics].
Sant Feliu de Guíxols: Ajuntament, 2011, p. 313

 

SIAD logo-arxiu

ITINERARI EL LLEGAT DE LES EMPRENEDORES

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos