El Varador de Can Carré


Situat  en un dels punts més arrecerats de la badia de Sant Feliu de Guíxols hi ha l’escar del port, conegut popularment com el “varadero” de can Carré. En aquest racó es pot gaudir de la visió singular de les naus fora de l’aigua: les seves formes nues i les seves espectaculars dimensions. Can Carré és un dels racons on perviu encara l’essència marinera de Sant Feliu de Guíxols.

Pere Carré Quintana, mestre d’aixa, va crear quest servei a principis dels anys 30 per a tasques de neteja, reparació i manteniment de tot tipus d’embarcacions. L’any 1954, després de la Guerra Civil, la família Carré va reprendre l’activitat i, durant més de dues dècades, també funcionà com a drassana. Fins als 70, el “varadero” fou l’única instal·lació d’aquestes característiques que hi havia entre la costa gironina i la part nord de Barcelona.

 

DSC 2365

 

DSCF4786

 

GALERIA


Sóc Sant Feliu de Guíxols, 2013. Fotografies: Mercè Pérez Espinar.

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos