Sant Feliu i el mar


La ciutat de Sant Feliu de Guíxols ha estat estretament lligada al mar al llarg de la seva història. Un mar que ha suposat una font de riquesa per als guixolencs. Lloc de treball de pescadors, mariners, mestres d’aixa i calafats ha servit, també, com a via per a un comerç que donava sortida a les manufactures de la ciutat. Avui, però, la nostra percepció del mar és, únicament, la d’un espai lúdic on portar a terme activitats d’esbarjo, oblidant que ha estat un dels eixos de l’activitat econòmica de la ciutat.

És important, doncs, recuperar la imatge de Sant Feliu com a port de la Mediterrània. Recordar la seva relació amb el mar mitjançant el transport, la pesca, el comerç i la construcció naval. Cal remarcar que algunes d’aquestes activitats encara sobreviuen: el varador de can Carré, el mestre d’aixa Agustí Cano i els pescadors de la confraria són els hereus d’una tradició que cal conèixer. 

 

Són nou els punts d'aquesta ruta:

  1. El racó de Garbí: els Banys de Sant Elm.
  2. Les primeres drassanes.
  3. La drassana reial.
  4. Les drassanes guixolenques.
  5. La platja i els pescadors.
  6. El Salvament de Nàufrags.
  7. El racó de Llevant: port natural.
  8. El moll medieval.
  9. El port comercial.

Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Josep Auladell, Marc Auladell
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2012
.

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos