A la carretera entre Sant Feliu i Tossa de Mar hi ha el puig Boer, sota del qual es troba el pi de la Figuera.

“El pi de la Milana és situat als llocs més abruptes del massís de l’Ardenya, a sota del turó Gros i prop de les ruïnes de la Divina Pastora, a tres-cents metres sobre el nivell de mar. No és un arbre espectacular, si bé destaca per trobar-se enmig d’afloraments granítics entre penya-segats, en una talaia que domina una bella panoràmica entre Sant Feliu i Tossa. Té una alçada de dotze metres, és un punt de referència per a la gent de mar i el seu nom respon a què degué albergar un niu de milana, una au força escassa per aquells verals, avui ja inexistent.

A la carretera entre Sant Feliu i Tossa de Mar hi ha el puig Boer, sota del qual es troba el pi de la Figuera. Es calcula que voreja els tres-cents anys i compta amb una capçada impressionant de 23 metres de diàmetre i un perímetre del tronc de més de tres metres i mig. És un autèntic colós amb nombroses i robustes ramificacions, que en els seus bons temps havia donat fins a quinze saques de pinyes. Antigament, quan el paratge era ple de vinyes i camps, es distingia com a una gran taca verda des del mar, per això apareix a les guies nàutiques, com a senyal del perfil costaner.”

Font: Martí, Paulí. “Llegendes de la Vall d’Aro i Sant Feliu de Guíxols” a Revista del Baix Empordà, número 35 (desembre 2011 – març 2010), p. 47-50.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal