Llegendes ganxones

El sudari de Crist


“Una llegenda conta que l’any 1456 el vaixell on viatjava un pelegrí de Terra Santa va patir una tempesta esfereïdora. Pensant-se que allò era la fi del món, el pelegrí va fer prometença de què si se’n sortia faria donació a la ciutat d’una part del sudari de Jesucrist que guardava en un sarró. En veure que minvava el temporal i que l’home podia arribar a port, a enfilar-se fins a Sant Elm on va lliurar-hi el llenç sagrat com a exvot. El Sant Sudari va patir diversos trasllats, i hom no sap exactament si es troba a l’església de Sant Feliu, als Àngels o custodiat per algun veí del rodal.”

 

Vista de l’ermita de Sant Elm cap al 1960

Vista de l’ermita de Sant Elm cap al 1960.
AMSFG. Col·lecció Pere Rius i Calvet (Meli).


Font: Martí, Paulí. "Llegendes de la Vall d'Aro i Sant Feliu de Guíxols" a Revista del Baix Empordà, número 35 (desembre 2011 - març 2010), p. 47-50.

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos