Cala de l’Ametller

Cala de l'Ametller. Sant Feliu de Guíxols.

Cala de l’Ametller

La Cala de l'Ametller és una petita cala rocosa situada en un espai natural protegit dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN).

El Paratge de la Volta de l'Ametller és un indret de gran bellesa paisatgistica, amb una pineda mediterrània ben conservada a tocar de mar i bonics penya-segats. La seva zona marina , també protegida, destaca per la presència de nombrosos esculls, fruit de milers d'anys d'erosió marina sobre les roques i penya-segats, i un fons marí força ric i de no massa profunditat que el fan ideal per a la pràctica de submarinisme i l'esnorkeling.

El PEIN integra zones d'interès natural i paisatgístic de Catalunya, i en total engloba aproximadament el 21 % de la seva superfície. Aquesta cala pertany al PEIN del Massís de l'Ardenya o de Cadiretes, que a Sant Feliu representa un 33 % del seu terme municipal.

Una vía ferrata creua la zona de la Cala del Molí. Per practicar-la cal seguir les normes de seguretat que s'expliciten en el cartell d'inici del recorregut, i respectar en tot moment la fauna i la flora que us pogueu trobar en el trajecte.

S’hi accedeix per unes escales de pedra que neixen en el mateix Camí de Ronda al seu pas per aquest espai, on el camí es converteix en un corriol boscà. Ideal per a la pràctica de l’snorkel i el submarinisme. Envoltada d’un bonic paisatge format per pinedes mediterrànies. Ens podem apropar per la carretera de costa de Sant Feliu de Guíxols a Sant Pol i accedir-hi a peu pel camí de ronda.

  • Llargada: 20 mts

  • Amplada: 10 mts

  • Sorra granulada

  • Roca

  • Coordenades:
    Latitud:41.781665°
    Longitud: 3.043628°

Font: Oficina de Turisme. Sant Feliu de Guíxols

2020-12-10T21:20:54+01:00
Go to Top