Biografies ganxones2020-12-07T19:17:31+01:00
Bateig del bot Miquel Bohera per al salvament de nàufrags, el 23 d’agost del 1898. AMSFG. Col·lecció Espuña-Ibáñez. (Autor desconegut).

Biografies ganxones

La història dels pobles està plena de persones que han contribuït amb les seves obres i els seus fets al desenvolupament de la mateixa. Sóc Sant Feliu de Guíxols pretén en aquesta secció obrir una finestra al coneixement d’aquelles i retre’ls d’aquesta manera un petit però calorós homenatge.

Les històries que presentem han estat extretes del llibre de Gerard Bussot i Liñon Gent d’un segle. Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 [401 apunts biogràfics], que va ser editat l’any 2011 per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols dins la col·lecció “Urània Estudis Guixolencs”, coordinada per l’Arxiu Municipal.

Gent d’un segle és un recull que vol ser representatiu dels homes i dones que han nascut o viscut a Sant Feliu de Guíxols durant el segle XX. Un polític, un banquer, un esportista, un escriptor, un músic, una mestra, un empresari, un metge, una actriu, un artista…; tots ells tenen cabuda al present volum per la seva activitat, popularitat o implicació envers el municipi. Els protagonistes no són tan sols personalitats de l’àmbit institucional. La mostra es completa amb l’aparició de camàlics, llevadores, mestresses de casa, meretrius, carters, pescadors, modistes, xofers, conserges de cementiri… El nostre objectiu és motivar la curiositat dels joves i el record dels més grans pel Sant Feliu d’abans.

Texte elaborat per Mª Àngels Suquet. Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal

Go to Top