Jove, dinàmic i proper al ciutadà, durant el seu primer mandat va endegar diferents obres i projectes de gran importància.

Sant Feliu de Guíxols 1964

Alcalde, Veterinari.

Doctorat en Veterinària per la Universitat de Saragossa (1990), fill de Joan Albó i Frigola, pràctic del port, i de la guixolenca Iolanda Albertí, néta de Benet Albertí i Bosch, es presentà com a candidat a l’alcaldia per la coalició de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions de l’any 1995, i esdevingué cap de l’oposició a l’Ajuntament. Quatre anys després accediria a l’alcaldia, superant per primera vegada el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que governava la ciutat des de l’any 1979. Jove, dinàmic i proper al ciutadà, durant el seu primer mandat (1999-2003) va endegar diferents obres i projectes de gran importància, algun dels quals, però –com la inauguració de l’IES Sant Feliu l’any 2000–, era el desenllaç d’un procés gestionat pel consistori anterior.

D’aquell període, destaquen la col·locació de la primera pedra de la Residència Assistida per a la Gent Gran (febrero del 2000), la inauguració de la piscina coberta municipal (abril del 2001), la construcció d’un aparcament subterrani i la remodelació de la plaça del Mercat (maig del 2001), la construcció del parc de les dunes de Sant Pol (juny del 2001) i la de la ronda de Joan Casas (novembre del 2001), a més de l’inici de les obres de cobriment de la riera de Tueda (març del 2002), la inauguració de la biblioteca municipal (gener del 2003) o l’inici de les obres de la ronda de Ponent (maig del 2003).

La gestió municipal realitzada per Albó va revolucionar la vida local. En les eleccions de l’any 2003, el seu equip va arrasar electoralment a Sant Feliu. L’activitat municipal semblava que no havia d’aturar-se: continuació de les obres del pavelló poliesportiu de Vilartagues, entrada en funcionament de la Residència Assistida, aprovació del Pla Especial del Port, etc.

Deu mesos després, però, Albó –que havia estat distingit per l’Associació Turística Guixolenca (ATG) amb la XI Porta Ferrada d’Or (2003) i era tècnic de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària– va presentar la seva renúncia a l’alcaldia en comprovar-se una incompatibilitat de la seva feina de funcionari amb el càrrec polític que ostentava.

Font: Gent d’un Segle – Sant Feliu de Guíxols 1900 – 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón – Urània Estudis Guixolencs – Publicacions de Sant Feliu de Guíxols – 2011

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal