Gerent de La Corchera Internacional, amb seu a Sevilla, s’associaria més tard amb comerciants surers guixolencs i també del ram de la xocolata.

Palamós 1883 – Sant Feliu de Guíxols 1946

Gerent de La Corchera Internacional.

Industrial surotaper, fill del matrimoni palamosí format per Enric Casademont i Maria Engràcia Montaner, esdevindria director i gerent de la important companyia surera establerta a Palamós La Corchera Internacional (1919). A començament de la dècada dels anys vint, l’expansió industrial realitzada per aquesta empresa a Andalusia i Portugal va fer que Casademont fos destinat a la delegació de Sevilla com a gerent d’una de les seves fàbriques. D’aquesta manera, a les darreries de l’any 1921, es va traslladar cap a la capital andalusa amb la seva muller, Maria Calzada i Carbó –germana del distingit i notable poeta i escriptor Josep Calzada i Carbó–, i els seus dos fills, Enric i Maria. Durant deu anys gestionaria amb eficàcia els nombrosos afers comercials de la companyia surera fins que, pels volts de 1930, abandonà l’empresa i s’associà amb els comerciants guixolencs Josep i Antoni Serra Vicens, establerts també a Sevilla, per a la compra i venda de suro en panna.

L’any 1933, Casademont va passar a residir definitivament a Sant Feliu. Des de la nostra ciutat va continuar gestionant l’empresa surera amb Serra Vicens, alhora que va entrar en societat, l’any següent, com a soci capitalista, amb l’industrial Joan Sabater Casanovas , que havia muntat en aquella època una fàbrica de xocolata al carrer del Mall. Amb l’adquisició de nova maquinària especialitzada a la casa Ballart de Barcelona, hom començà a fabricar la marca local Xocolata Regina.

Malauradament, aquesta associació empresarial va durar molt poc, i Artur Casademont donaria per finalitzada la seva participació en aquesta companyia l’any 1935, any en què es retirà de pràcticament tots els seus afers comercials.

Font: Gent d’un Segle – Sant Feliu de Guíxols 1900 – 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón – Urània Estudis Guixolencs – Publicacions de Sant Feliu de Guíxols – 2011

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal