Amant de la natura i defensor del patrimoni i el medi natural, es convertí en un referent per als joves muntanyencs locals.

Sant Feliu de Guíxols 1936 – 2007

Excursionista.

President de l’Associació Ardenya. Patrimoni i Natura. Nét del periodista i director del setmanari local L’Avi Muné Enric Bosch i Viola, de petit va marxar a viure a Barcelona amb els seus pares –Albert, natural de Palafrugell, i Carme, de Sant Feliu–, per traslladar-se més tard a la població d’Osor, on va néixer el seu germà Albert.

De retorn a Sant Feliu, i ja en l’adolescència, començà a feinejar a la fàbrica de suro que tenia el seu avi matern Jaume Cañet i Alsina. Amb els anys, i al llarg de la seva vida professional, treballaria en diverses empreses sureres de la població, com les fàbriques de Rogeli Morató o de Tomàs Buscarons.

Excursionista, amant de la natura i defensor acèrrim del patrimoni i medi natural de Sant Feliu i la Vall d’Aro, es convertiria ben aviat en tot un referent per als joves muntanyencs i trescadors de la ciutat. Gran coneixedor de la toponímia i elements naturals de Sant Feliu i rodalies –en Jaume s’encarregaria durant anys del manteniment del sender de llarg recorregut GR-92, com també d’altres de més petit recorregut per l’Ardenya–, participaria en la confecció i correcció de nombroses edicions de guies i plànols de muntanya, que feien especial referència al medi natural de casa nostra.

A finals dels anys setanta, i després d’haver estat monitor del Centre Excursionista Montclar, fundà el grup Mar i Muntanya, una mena de continuació d’aquella antiga entitat local nascuda a la dècada dels anys trenta, com també el Grup Natura de la parròquia de Vilartagues. Promotor de la Ruta de l’Aigua i del pessebre d’argila al paratge de la Creu d’en Barraquer, esdevindria soci fundador i president de l’Associació Ardenya. Patrimoni i Natura (2000-2007).

L’any 2004 publicaria el llibre Remembrances de l’Ardenya i les Gavarres i espais físics per conèixer, on es palesen els seus coneixements i el seu amor envers la seva terra.

Font: Gent d’un Segle – Sant Feliu de Guíxols 1900 – 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón – Urània Estudis Guixolencs – Publicacions de Sant Feliu de Guíxols – 2011

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal