Sant Feliu i el mar

banys de sant pol destacada - Sóc Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu i el mar

És important, doncs, recuperar la imatge de Sant Feliu com a port de la Mediterrània. Recordar la seva relació amb el mar mitjançant el transport, la pesca, el comerç i la construcció naval.

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols ha estat estretament lligada al mar al llarg de la seva història. Un mar que ha suposat una font de riquesa per als guixolencs. Lloc de treball de pescadors, mariners, mestres d’aixa i calafats ha servit, també, com a via per a un comerç que donava sortida a les manufactures de la ciutat. Avui, però, la nostra percepció del mar és, únicament, la d’un espai lúdic on portar a terme activitats d’esbarjo, oblidant que ha estat un dels eixos de l’activitat econòmica de la ciutat.

És important, doncs, recuperar la imatge de Sant Feliu com a port de la Mediterrània. Recordar la seva relació amb el mar mitjançant el transport, la pesca, el comerç i la construcció naval. Cal remarcar que algunes d’aquestes activitats encara sobreviuen: el varador de can Carré, el mestre d’aixa Agustí Cano i els pescadors de la confraria són els hereus d’una tradició que cal conèixer.

Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Josep Auladell, Marc Auladell
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2012.

2020-12-04T11:37:58+01:00
Go to Top