Luis González Pérez

Luis González  neix a Jerez de la Frontera el 20 de desembre de 1980. Comença els seus estudis musicals al Conservatori de Girona als 7 anys i els continua al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota la tutela del concertista Michel Wagemans, obtenint el Títol Superior de Piano amb Matrícula d’Honor (2004), el Títol Superior de Solfeig (2003) i el Títol Professional de Composició (2003).

Després d’endinsar-se  en el món de la clàssica com a solista i com a pianista repertorista als 25 anys inicia una etapa de formació com a músic de jazz i compositor.  Amplia els seus estudis al Conservatori de Música de Perpignan (França) on obté el D.E.M Jazz (Diploma Estudiant de Música) l’any 2009 amb els professors  Serge Lazarevitch (jazz) i Philippe Coromp (piano).

A partir d’aquest moment, comença una intensa carrera com a músic de jazz, la qual el porta a New York, per formar-se amb músics de la talla de Bruce Barth, Kevin Hays o George Cooligan i per captar l’essència del jazz en una ciutat tan vital i culturalment activa.

L’any 2008 crea un trio estable sota el nom de “Luis González Trio” amb el que ha gravat 6 discos i ha actuat en diversos festivals de jazz. L’últim disc està gravat a la ciutat de New York. Es titula “Made in New York” i hi col·laboren músics com Gilad Hekselman, Lau Noah o Lucas Martínez. Segons la crítica de “All about Jazz” de New York, “més que una compilació de diferents textures, Luis González aconsegueix una manera de barrejar-les en un sol discurs i so propis”.

Ha participat amb altres projectes musicals de diferents estils com: Soniketeké (flamenco jazz), We Free Zone 4tet (jazz fusió), Sepharazz Mishpaha (jazz sefardita), DIVA (òpera) així com projectes amb Orquestres Simfòniques i Big Bands que l’han dut a  actuar a Europa i EEUU.

Des de l’any 2012 Luis González és artista resident al Sunset Jazz Club de Girona compartint escenari amb músics com Ramon Prats, Gorka Benítez, Juan de Diego, Ruben Berengena, Manel Fortià, Marc Bódalo, Joan Solà-Morales, César i Lucas Martínez, Popi Ruiz, David Mauricio etc …

Treballs recents

Luis González Trio va néixer el 2008 de la necessitat d’establir un vincle musical entre els tres components i aprofundir en un so de grup, personal i original. Des d’aleshores han gravat 6 discos com a formació estable col·laborant amb diversos artistes de renom i han tocat arreu de l’estat.

El seu últim projecte els porta a viatjar a la capital del jazz mundial: New York City (USA).

A la ciutat dels gratacels i les avantguardes han enregistrat el que és el seu 7è àlbum titulat “Made in New York” on s’inclouen composicions originals de Luis González amb un estil que fusiona el flamenc, la música llatina i el jazz, i arranjaments d’estils i compositors tan heterogenis com : Piazzola, Bach, Bartok o Jimmy Cliff.

En aquest nou àlbum el pianista i compositor ha volgut inspirar-se en la sonoritat del flamenc i també beure de les fonts de música europea o llatina com la música clàssica o el tango per donar sempre un toc d’originalitat i singularitat a la sonoritat del trio.

Luis González ha viatjat a la gran ciutat amb els seus companys de viatge i amics, Joan Solà-Morales (contrabaix) i César Martínez (bateria) però tant en les actuacions que va fer allà com en el disc col·laboren el jove saxofonista Lucas Martínez (amb el seu disc “Fly”) que acabava d’arribar d’una profitosa estada a Àustria i  la cantant Laura Noah, instal·lada a NYC.

A la gravació col·labora el prestigiós guitarrista Gilad Hekselman d’origen israelià amb residència a NYC,  que és un dels talents del panorama jazzístic actual en plena efervescència. Gilad Hekselman es guanyador del Gibson-Montreaux Jazz Festival i ha enregistrat i tocat amb artistes com: Esperanza Spalding, Mark Turner, Jeff Ballard o John Scofield.

Videos

Propers esdeveniments

Contacte

[contact-form-7 id="2182" title="contacte luis gonzalez perez"]

També ens pots trobar a