Editor de targetes postal locals, va fundar i dirigir la publicació de periodicitat anual Barcelona Artística e Industrial.

Sant Feliu de Guíxols 1876 – Barcelona 1919

Llibreter, editor i empresari.

Iniciat en el món de la cultura com a petit llibreter al carrer Nou de Sant Ramon (actual Angel Guimerà), va ésser també un dels redactors del setmanari local La Información (1903-1909), que dirigia Josep Mallart i Lluch. Pels volts de l’any 1905 editaria una col·lecció de targetes postal dedicades a fàbriques de suro de Sant Feliu (Batet, Pecher, Badosa i Soler), com també a algun comerç important de la localitat (botiga de can Canals i banca de R. Valls i Martí).

Traslladat més tard a Barcelona, Canet va fundar i dirigir la publicació de periodicitat anual Barcelona Artística e Industrial (1907), i ampliaria horitzons editant altres guies industrials i comercials de ciutats importants de la resta de l’estat (Saragossa, Sevilla, Màlaga, la Corunya, etc.) i d’altres de l’estranger (Lisboa, Torí o Buenos Aires).

Editor actiu i perspicaç, cooperà en la creació de la revista de gran difusió estatal España Colonizadora, com també en la del diari El Norte de África, del qual seria el corresponsal a Barcelona. L’any 1909, a l’Exposición Hispano-Francesa celebrada a Saragossa, Emili Canet –presentat dins del conjunt d’obres, publicacions i artesanies de la Junta Provincial de Girona– va ser distingit amb la menció honorífica pel seu expositor editorial.

Com molt bé diu l’investigador local Agustí Roldós –que ha estudiat a fons els editors i fotògrafs guixolencs–, Canet esdevindria un home de negocis amb una tenacitat i voluntat de ferro. En aquest sentit, col·laboraria en la fundació de la Compañía Española de Colonización i també en la de la Compañía Española del Canal del Esla, a més de ser, a la Ciutat Comtal, un dels fundadors de la Compañía Española de Artes Gráficas i conseller de la Sociedad General Hispano-Marroquí.

Font: Gent d’un Segle – Sant Feliu de Guíxols 1900 – 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón – Urània Estudis Guixolencs – Publicacions de Sant Feliu de Guíxols – 2011

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal