Llegendes ganxones

 

L'Avi Patxot


Teatre Alsina

"Actuant la companyia d’En Cuello al Teatre Alsina anaven a representar En el pilar y en la cruz, quan sortí el segon apuntador i començant per dir allò de: “respetable público...”- ens féu saber que el galant jove estava molt constipat i demanava indulgència. El públic donà mostres de conformitat. Començà la representació sense incidents, però en ésser a mig acte i en un dels moments més culminants, al galant féu un esternut monumental, que va despertar al noi mitjà del Caio, que s’havia adormit amb el cap sobre la barana, el qual exclama: “Déu te mai”, i a continuació va engegar una ventositat que tot el local va retrunyir. L’alcalde el senyor Rafel Patxot es quedà mirant a la galeria, mentre en Benet Bosch, agutzil pregoner, pujava els esgraons de quatre en quatre, per a donar l’ordre a l’interruptor que a l’endemà a les onze del matí es presentés a l’Alcaldia.

 

reg5486

Interior del teatre de l’Ateneu Social, situat on actualment hi ha el Teatre Auditori Municipal, a principis del segle XX.
AMSFG. Col·lecció Enric Novi (Autor: desconegut)

Al dia següent el fill del Caio va presentar se, i l’alcalde li digué:

—Ah, ets tu el de la ventositat?

—Ja veurà, senyor alcalde. En al teatre hi dormo molt a gust i aquell ximplet va despertar-me en el precís moment que somniava que havíem agafat trenta milles de sardina. Això de la sardina va entendrir tant el Sr. Patxot que l’acomiadà aconsellant-li que quan tingués son i hagués menjat mongetes flatoses procurés quedar-se a casa a fi de no destorbar espectacles públics de tota mena i qualitat, per ser el teatre escola de bons costums.”


Publicat a Àncora de 18 de març de 1982 dins la secció “Els fulls inèdits de l’avi Xuflet” 

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos