01-La llar de Josep Albertí

Josep Albertí pintant al seu estudi, al carrer d’en Cubias el 17 de setembre de 1978 AMSFG. Fons Alfons Hereu Ruax (autor: Alfons Hereu)

“La meva pintura és com un arròs al foc, que a la cassola bull i a la taula hi ha d’arribar serè. Quan jo pinto un quadre, n’hi ha un a dins meu que ho fa per mi. Quasi no ho veig, només sento el ritme.”

Josep Albertí Corominas

Josep Albertí va viure de lloguer en una casa modesta del carrer d’en Cubias, construïda cap al 1900. En aquest domicili hi tenia també el seu taller; per tant, un dels barris en els quals s’inspirà la seva obra va ser el barri de Tueda. D’aquest sector de Sant Feliu de Guíxols va pintar cases, jardins i la mateixa estació de tren, al davant de casa seva. Però, com a pintor expressionista que era, també va trobar motivació en la senzillesa d’allò quotidià i una part dels seus quadres corresponen a detalls i racons de la seva llar.

La cuina. 1961. Oli/tela. 60 x 73 cm. Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols

La cuina. 1961. Oli/tela. 60 x 73 cm.
Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols

Josep Albertí pintant al seu estudi, al carrer d’en Cubias el 17 de setembre de 1978 AMSFG. Fons Alfons Hereu Ruax (autor: Alfons Hereu)

Josep Albertí pintant al seu estudi, al carrer d’en Cubias el 17 de setembre de 1978.
AMSFG. Fons Alfons Hereu Ruax (autor: Alfons Hereu).

Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Rosa M. Rourich i Núria Almar.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal

2020-04-29T12:58:14+02:00
Go to Top