09-Cal Canari

Josep Albertí amb la colla de cantaires de cal Canari l’any 1958. AMSFG. Fons Josep Albertí Corominas (autor desconegut).

Josep Albertí, que tenia una bona veu de baríton, era un gran afeccionat a l’òpera i a la música en general. A principi dels anys 40 va cantar a la Coral Nova Gesòria, dirigida pel mestre Rafael Figueras. Quan van començar l’esclat del turisme, cap als 50, Albertí freqüentava les tavernes de can Saura i cal Canari, on cantava juntament amb Prujà, Frederic Charles, Arnald Maimí i Joan Bou.

Cal Canari es trobava a l’avinguda Juli Garreta, a l’alçada del passeig del Mar. Aquest establiment anteriorment havia estat conegut com a Can Seis i canvià de nom arran del casament de la Lola Català, filla dels propietaris, amb Arnaldo Maymí, que era conegut com “el canari” a causa de la seva afició al cant. En aquest local, els caps de setmana hi actuaven el guitarrista Charles i les cantants Pellucs i Firmo. Als anys 50, els turistes –especialment els anglesos- al vespre anaven al local per escoltar Miquel Solés, acompanyat per Josep Mont, en Joan “el corrillo” i José Roncero. S’hi cantava òpera, sarsuela, ranxeres i tampoc no hi faltaven havaneres. Aquesta taverna fou freqüentada per Xavier Cugat i Abe Lane, la qual aleshores era la seva esposa.

Taula de bar. ca. 1960. Oli/tela. 54 x 65 cm. Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols

Taula de bar. ca. 1960. Oli/tela. 54 x 65 cm.
Museu d'Història de la Ciutat. Sant Feliu de Guíxols.

Josep Albertí amb la colla de cantaires de cal Canari l’any 1958. AMSFG. Fons Josep Albertí Corominas (autor desconegut).

Josep Albertí amb la colla de cantaires de cal Canari l’any 1958.
AMSFG. Fons Josep Albertí Corominas (autor desconegut).

Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet, Rosa M. Rourich i Núria Almar.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal

2020-04-29T15:42:08+02:00
Go to Top