09-Carrer Estret

Casa Mapa, al xamfrà del carrer Anselm Clavé amb la rambla Vidal, als anys 20 AMSFG. Col·lecció Espuña-Ibáñez (Autor: desconegut).

09-Carrer Estret

C/ Estret, 19-21 - Podria ser aquí on hi havia la botiga del barber-herbolari.

Barber-sagnador-arrencaqueixals-i-herbolari. Antigament els comerços passaven de pares a fills durant generacions. De totes les botigues, Gaziel recorda un establiment ben peculiar que hi havia al carrer Estret.

“Abans de tombar el cantó del carrer Estret on s’obria la seva porta, les aromes que es desprenien d’aquella botiga balsàmica us embolcallaven d’essències silvestres i medicinals. No tenia més que un mig aparador encongit; però s’hi amuntegaven una pila de saquets ventruts, amb herbes remeieres, collides a bosc, que guarien tots els mals de la humanitat senzilla; i enmig hi destacava un enorme bocal de sangoneres vives, que de vegades semblaven a punt d’esclatar, de tan inflades i lluents, i de vegades penjaven de la paret interior del vidre, arrugades i pansides, com pelleringues mortes ”.

Sant Feliu de la Costa Brava (Barcelona. Editorial Aedos, 1963)
Capítol El Sant Feliu vuitcentista
Apartat Botigues i botiguers
p. 59

Casa Mapa, al xamfrà del carrer Anselm Clavé amb la rambla Vidal, als anys 20 AMSFG. Col·lecció Espuña-Ibáñez (Autor: desconegut).

Casa Mapa, al xamfrà del carrer Anselm Clavé amb la rambla Vidal, als anys 20.
AMSFG. Col·lecció Espuña-Ibáñez (Autor: desconegut).

Per llegir-ne més

Font: Texte elaborat per Ma. Àngels Suquet.
Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, 2013.

2020-12-04T12:55:26+01:00
Go to Top